Materiaal

Materiaal


Topmaterialen voor lange levensduur
De regenkleding uit onze collectie wordt vervaardigd uit de beste volledig wind- en waterdichte materialen en is berekend op een intensief gebruik met een lange levensduur. Volgens Europese richtlijnen dient waterdicht materiaal te voldoen aan een waterkolom van 1500 DIN-norm. Alle ANUY regenkleding weerstaat echter 3000 mm waterkolom, maar liefst tweemaal de minimale norm dus.

Naad voor naad waterdicht
Nylonino is de standaard-kwaliteit voor de moderne regenkleding. Reeds in 1976 heeft Anuy dit materiaal op eigen initiatief ontwikkeld en als eerste op de markt gebracht als superieure vervanger voor de materialen van toen. Nylonino bestaat uit een sterke nylon toplaag met daaronder een waterdichte kunststof coating. Het materiaal is uitermate soepel omdat het de modernste weekmakers bevat welke voldoen aan de strengste REACH normen. (enkele modellen bevatten nog DEHP weekmakers), waardoor alle naden waterdicht getaped kunnen worden. Nylonino is slechts 0,16 mm dik en daardoor uitermate soepel en licht van gewicht.

Waterdicht en ademend
Regenkleding van Poriano® heeft specifieke ademende capaciteiten. Ook Poriano® is uitermate soepel en zeer plezierig in het dragen. Dankzij de speciale microfibre coating neemt Poriano® het transpiratievocht op, terwijl de uiterst fijn geweven toplaag met haar miljoenen poriën lichaamswarmte en condens afvoert. Waterdruppels komen niet door het materiaal omdat hun moleculaire structuur veel te groot is voor de microscopisch kleine poriën.
Poriano® heeft minimaal een waterdichtheidkolom van 3000 mm en een minimale ademende capaciteitkolom van 4000 mm. Dit betekent dat de waterdichtheid tweemaal groter is dan de wettelijke norm. En dat bij een vochtdoorlatendheid van minimaal 4 liter per vierkante meter stof op 24 uur.